Voedingsadvies

VOEDINGSADVIES


Wil je ontdekken of jij je energieker voelt wanneer je een salade eet of juist bij een warme kop soep? Niet iedereen is hetzelfde en daarom heeft ieder mens baat bij een voedingspatroon dat bij je past.
Om het juiste voedingspatroon te vinden dat bij jou past, gaan we aan de hand van verschillende vragen op onderzoek uit.
o.a. Hoe ziet je dagritme eruit? Hoeveel beweeg je? Heb je een stressvolle baan of ervaar je stress door andere redenen? Hoe sta jij in het leven? Wat wil je veranderen of juist versterken?


Goed voor jezelf zorgen door de juiste (biologische) voeding te eten, kan je het steuntje in de rug geven waardoor je je beter voelt, vitaler, energievoller. Voeding dat met respect voor de aarde is geteeld en dieren die hun eigenheid kunnen bewaren, geven ons zoveel meer dan voeding dat snel met allerlei groeimiddelen in de winkels moet liggen.

Er is al zoveel kennis beschikbaar vanuit een ver verleden waar wij van kunnen leren. Ik maak graag gebruik van de kennis van de Ayurveda en de Chinese voedingsleer die al eeuwen wordt toegepast. De driegeleding vanuit de antroposofie heb ik de afgelopen jaren bestudeerd tijdens de opleiding waarmee ik een ‘jonge’ zienswijze heb leren kennen. Deze kennis vanuit verschillende culturen hebben heel veel overeenkomsten. De grootste overeenkomst is de holistische benadering. Het is mijn overtuiging dat wij als mens uniek zijn met onze verschillen maar gelijk zijn in het grote geheel.

Een verandering heeft tijd nodig om aan te wennen. Om een goede basis hiervoor te leggen wil ik een traject aan van 3 maanden met je aangaan dat bestaat uit 4 afspraken (incl. kennismakingsgesprek).

Kennismakingsgesprek
15 minuten
Telefonisch of in mijn praktijk

Intake gesprek
60 minuten
Tijdens het intake gesprek nemen we de door jou vooraf ingevulde vragenlijst door om inzicht te krijgen in je algemene voedingspatroon en levensstijl. En je neemt een voedingsdagboekje mee waarin je vooraf een aantal dagen hebt bijgehouden wat je gegeten en gedronken hebt.
Aanhet einde van het intake gesprek krijg je de eerste voedingsadviezen en tips mee om een start te maken met je aangepaste voedingspatroon.

1e consult
45 minuten
Tijdens dit consult kijken we uitgebreid naar het eerder ingevulde voedingsdagboek en bespreken we mijn analyse hierop. Bijvoorbeeld vragen als: krijg je wel voldoende voedingsstoffen binnen die je energie geven? Hoe kunnen we je vitaliteit ondersteunen op langere termijn?

Vervolg consult
45 minuten
Tijdens dit consult evalueren we de afgelopen periode en kijken we of er eventueel een aanpassing nodig is. Dit kan ook telefonisch of via facetime/skype.

Kosten Prijs voor bovenstaand 3 maanden traject
€ 190,00

Los consult (kan ook telefonisch of videobellen)
45 minuten
Heb je vragen over jouw voedingspatroon (bv. over allergiëen, intolerantie of veganistische leefstijl), of wil je weer even op de goede weg worden geholpen door middel van wat tips.
€ 45,00